Ons Verhaal

Een nieuwe generatie pralines

“Het lijkt wel een circus in je mond!” Dat riep de consul van Qatar uit na het proeven van de pralines van Jitsk Heyninck. Bij Jitsk Chocolates streven we ernaar om de smaakpapillen van onze klanten te prikkelen met originele en verbluffende combinaties, zonder daarbij métier en traditie uit het oog te verliezen. We gebruiken daarvoor enkel de allerbeste ingrediënten, afkomstig van kleinschalige, gedreven leveranciers die onze passie voor kwaliteit delen. Elk van deze hoogstaande grondstoffen wordt met respect gecombineerd om de authentieke chocoladesmaak volledig tot zijn recht te laten komen. Dat deze werkwijze geapprecieerd wordt, bewijst het label van culinaire ontdekking dat Jitsk in 2016 kreeg van Gault Millau.

Bij Jitsk Chocolates wordt de pure smaak van echte chocolade herleid tot zijn essentie, en die filosofie trekken we door in onze winkel. Bij ons draait alles om vakmanschap en liefde voor het product. In ons atelier wordt elke dag opnieuw keihard gewerkt om enkel de meest originele pralines en het heerlijkste roomijs te produceren. Proef het zelf, en ontdek de smaken van de toekomst!

Onze producten

Pure smaken, dat is wat écht telt.


Over Jitsk

Amper dertig jaar oud is hij, maar Jitsk Heyninck heeft al de hele wereld rondgereisd met zijn populaire chocoladecreaties. In 2009 was hij de jongste chocolatier die deelnaam aan de World Expo in Shanghai, China. En ook twee jaar later werd hij opnieuw uitgenodigd in het Koreaanse Seoul. Zijn ambitie is niet onopgemerkt gebleven, en ondanks zijn jonge leeftijd werd hij gevraagd als ambassadeur van Chocolate World, een wereldwijde producent van apparatuur voor de chocolade-industrie. Ook voor hen trok hij de wereld rond om zijn passie voor pure smaken te delen. 

“Met mijn creaties sta ik voor kwaliteit en eenvoud. Geen overdreven spektakel, gewoon liefde voor het product. Ik ga altijd voor 100% smaak en werk enkel samen met eerlijke producenten.”
Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Team & workshop

De locatie van onze winkel/atelier staat symbool voor de eigenschappen die Jitsk Chocolates uniek maken. De industriële site van de Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck combineert net als wij kwaliteit en ambachtelijk vakmanschap met innovatie en creativiteit. Op deze inspirerende plek in het hart van de stad zet ons jong en dynamisch team van gedreven chocoladeliefhebbers zich elke dag in om onze klanten de allerbeste producten voor te schotelen.


100% respect voor natuur & producent.


Grondstoffen 

Een kwalitatief eindproduct kan enkel gecreëerd worden met de allerbeste ingrediënten. Bij Jitsk zoeken we onophoudelijk naar de meest kwalitatieve en duurzame grondstoffen, die we verwerken met 100% respect voor natuur en producent. Onze chocolade wordt speciaal voor Jitsk Chocolates volgens ons eigen unieke recept samengesteld door Cacao Barry. Hierdoor zijn we steeds verzekerd van enkel de meest superieure ingrediënten volgens de hoogste standaard. 
Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Partners

Naast onze chocolade gaan we ook voor andere basisingrediënten op zoek naar kwaliteit. Want voor onze klanten is enkel het allerbeste goed genoeg. Wij werken hierbij volgens de filosofie van de korte keten, en gaan actief aan de slag om contact te leggen met gepassioneerde leveranciers. Zo halen wij de melk voor onze roomijsproducten rechtstreeks bij de boer en selecteren we eigenhandig het fruit voor onze pralines. Onze hazelnoten zijn afkomstig van een artisanale leverancier uit het Italiaanse Piemonte. We werken samen met biologische landbouwers en volgen het productieproces op van A tot Z, met als doel telkens weer het beste in ons eindproduct naar boven te halen.